lauantai 24. maaliskuuta 2012

SDP:n puoluekokous

SDP:n puoluekokous on Toukokuun lopussa Helsingissä ja Porissa käydään puoluekokousvaalit 25.-27.3. Porista pääsee puoluekokoukseen 17 edustajaa ja minä olen yksi ehdokas. Kahden vuoden välein pidettävä puoluekokous käyttää SDP:n ylintä päätäntävaltaa. Puoluekokous valitsee SDP:n puheenjohtajan, puoluesihteerin, kolme varapuheenjohtajaa ja puoluehallituksen muut jäsenet sekä puoluevaltuuston jäsenet ja puheenjohtajan. 
Puoluekokous päättää SDP:n politiikan linjasta. Päätökset ovat pohjana mm. vaaliohjelmille sekä SDP:n tavoitteille hallitusohjelmaneuvotteluissa. SDP:n linja muodostuu demokraattisesti puolueosastojen ja jäsenten tekemistä aloitteista, puoluekokouksen niihin antamista vastauksista sekä puoluehallituksen kokoukselle valmistelemista kannanotoista ja ohjelmista.

Tuonne kärkipaikoille vaikuttamaan oman puolueen linjaan olisi todella hienoa päästä. Olen itse melko uusi tässä puoluepolitiikan kentässä, aloitteleva poliitikko. Se etten kauaa ole ollut mukana SDP:n toiminnassa ei tarkoita etteikö minulla olisi käsitystä politiikasta. Olen ollut jo kauan kiinnostunut politiikasta ja koen omaavani mielipiteitä ja ideoita. SDP tarvitsee tällä hetkellä nostatusta! Puolueen arvot, asenteet ja asiat joita pyritään edistämään ovat hyviä, mutta SDP:stä on saatava uudelleen kiinnostava. Kannatus on saatava nousuun! Nuoret ja muut, jotka eivät ole vielä vakiintuneet tietyn puolueen kannattajiksi ovat potentiaalinen ryhmä, johon kannattaa suunnata resursseja. Toki myös omista on pidettävä huolta, äänestäjiä ja kannattajia on menetettykin. Nuoret täytyy saada näkymään puoluepolitiikassa ja paljon puhutaan mm. menteoroinnista ja jatkuvuudesta. 

Nuoret konkareiden rinnalla oppimaan ja vaikuttamaan! 

Porista on hyvin vähän nuoria ehdokkaita puoluekokousedustajiksi. Jos nuorten yläikaraja asetetaan 35-vuoteen, löytyy meitä kolme, mikäli ikäraja asetetaan 30-vuoteen löytyy meitä enää kaksi. 17 paikasta luulisi liikenevän nuorillekin edustuspaikat tuonne puoluekokouskeen. Haluammehan jatkuvuutta, uusia kasvoja ja nuorta voimaa puolueeseemme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti