Ammattiliitto JHL:llä on menossa edustajistovaalit ja huomenna starttaa äänestys. Kehoitan kaikkia JHL:n jäseniä käyttämään äänioikeuttaan ja vaikuttamaan JHL:n tulevaisuuteen äänestämällä parhaat vaihtoehdot edustajistoon. Itse olen ehdolla Satakunnan vaalipiirissä, sosiaalidemokraattien listoilta. Edustajiston on hyvä olla monipuolinen, siellä on hyvä näkyä eri ammattiryhmiä ja eri ikäryhmiä. Edustajisto on JHL:n ylin päättävä elin. Se koostuu 120 jäsenestä ja jonka toimikausi on 5 vuotta. Edustajisto valitsee liiton toimivan johdon sekä liiton hallituksen. Edustajiston päätökset ja keksustelut linjaavat liiton toimintaa.
Edustajisto päättää:
- liiton toimintastrategiasta ja pitkän aikavälin suunnitelmista
- jäsenmaksun suuruudesta ja jäsenyhdistyksille maksettavan jäsenmaksupalautuksen suuruudesta
- toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta
- valtakunnallisten työ- ja virkaehtosopimusten hyväksymisestä ja olennaisista muutoksista
- muista hallituksen esittämistä asioista
Edustajisto valvoo liiton toimintaa ja varojen hoitoa, käsittelee liiton toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen sekä jäsenyhdistysten ja yhteisjärjestöjen aloitteet.
Itse edustan sosiaali- ja terveysalaa, kuntatyönvakeä ja nuorta ikäpoleva. Olen 28-vuotias lastenhoitaja / erityisavustaja Porin kaupungilla. Teen siis työtä tällä hetkellä päivähoidon puolella ja työpaikkani saattaa vaihdella vuosittainkin. Olen töissä sellaisessa ryhmässä, jossa on erityistä tukea tarvitsevia lapsia osana ryhmää ja olen pääasiassa heitä varten. Joskus lapsia saattaa olla yksi ryhmässä, joskus useampia, osa myös meistä avustajista saattaa työskennellä vallan erityisryhmissä.
Olen 2003 valmistunut lähihoitajaksi ja ylioppilaaksi yhdistelmälinjalta ja lähihoitajana suuntauduin vammaistyöhön. Teinkin pitkään töitä vammaispuolella. Kokemusta on kaupungin kehitysvammapuolelta useammastakin asuntolasta ja yksityisellä puolellakin olen ollut töissä hetkenverran kehitysvammapuolella. Vuonna 2008 päätin lähteä jatkamaan opintojani Satakunnan ammattikorkeakouluun ja luin itseni työn ohessa Sosionomiksi. Tämän tutkinnon sain valmiiksi vuoden 2011 keväänä. Jo opintojenaikana siirryin päivähoidon puolelle töihin.
Ay-toiminta on aina kiinnostanut minua ja opintojen jälkeen aikaa tuntui olevan taas tällaiseen toimintaan, joten lähdin aktiivisesti mukaan JHL:n toimintaan, jossa olin jo ennenkin ollut mukana. Lähdin myös poliittiseen toimintaan mukaan ja liityin sosiaalidemokraatteihin. Ay-toiminnassa kuulun oman yhdistýkseni JHL 027 hallitukseen, JHL:n demariryhmään ja toimin nuorisojaosto Satasen puheenjohtajana.
Vaalien yleisinä teemoina on liiton keskeiset tavoitteet; hyvinvointi, tasa-arvo, huolenpito ja oikeudenmukaisuus. Nämä ovat myös omia teemojani ehdokkaana ja näiden lisäksi olen halunnut tuoda teemoihin lisänä julkisten palvelujen turvaamisen sekä määräaikaisten työsuhteiden ketjuttamisen vääryyden.
JHL:n jäsenet tuottavat työssään hyvinvointia kaikille Suomalaisille. On myös tärkeää että työntekijät ja työyhteisöt voivat hyvin. Työpaikkakiusaamisella pitää olla nollatoleranssi, sitä ei pidä hyväksyä! Jokaisen työntekijän panosta ja osaamista tulee arvostaa. Kaikki työ on arvokasta! Ihmisinä ja työntekijöinä olemme kaikki yhtä arvokkaita! JHL ajaa tasa-arvoa palkkauksessa ja työtehtävissä- Palkan tulee perustua työn vaativuuteen ja palkkaerojen on oltava järkevissä mitoissa. Palkassa voi lisänä näkyä työkokemus ja erityisosaaminen, mutta pohjan pitää olla tasa-arvoinen. Työkokemusta ja osaamista tulee arvostaa, mutta myös uudet ja nuoret työntekijät tulee nähdä mahdollisuutena ja arvokkaina työntekijöinä konkareiden ohella. Työn ilo ja jaksaminen kukoistavat siellä, missä työt ja työn tulokset jakautuvat oikeudenmukaisesti. JHL edistää oikeudenmukaisuutta niin Suomessa kuin maailmalla puolustamalla ihmisarvoisia työoloja, työntekijöiden oikeuksia ja tasaista tulonjakoa.
Määraikaisia työsuhteita saatetaan ketjuttaa vuosia palkaamatta työhön vakituista työntekijää vaikka tarve työlle on jatkuvaa. Tällaista ei pidä hyväksyä! Määräaikaisuuden perusteiden rajat täytyy olla järkevät sekä selkeät. Vain näiden perusteilla voidaan määräaikaisuus hyväksyä, kuten sijaisuus tilanteissa tai selkeässä lyhyen ajan tarpeessa.
Tasa-arvoisuus ja oikeudenmukaisuus lisäävät työntekijän hyvinvointia ja hyvinvoiva työntekijä on työnantajankin etu! Hyvinvoiva työntekijä on asiakkaan etu! Hyinvoiva työntekijä jaksaa työssään paremmin ja tämä näkyy työn laadussa.
JHL:n vahvuus perustuu yhteiselle edunvalvonnalle. Yhdessä olemme enemmän niin työpaikalla kuin koko Suomessa. Liittona JHL huolehtii jäsenten oikeuksista ja hyvinvoinnin tekijöinä pitää huolta koko Suomen yhteisestä hyvästä!
Julkisten palvelujen turvaaminen on tärkeää nyt ja tulavaisuudessa. Tulevaisuutta näyttäsi olevan kuntaliitokset. Liitoksia tehtäessä JHL:llä on tärkeä tehtvä olla osaltaan pitämässä huolta julkisten palvelujen turvaamisesta ja siitä että palvelut ovat niiden tarvitsijoiden ulottuvissa, helposti saatavilla ja lähellä.
ÄÄNESTÄ NUORTA!
OUTI VEHMASKANGAS
NUMERO 40
-Lastenhoitaja / eritysiavustaja, Porin kaupunki
- Sosionomi (amk)
- JHL 027 hallituksen jäsen
- Satakunnan JHL nuorten, Satasen pj.
- Työntekijän hyvinvoinnin puolesta
- Oikeudenmukaisuuden puolesta
- Tasa-arvoa työelämään ja palkkoihin
-Tiukka EI määräaikaisten työsuhteiden ketjuttamiselle
-Julkiset palvelut turvattava
POSITIIVISELLA ENERGIALLA JA PÄÄTTÄVÄISYYDELLÄ ETEENPÄIN!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti